Je bekijkt nu Het proces van het creëren van een GPT in ChatGPT

Het proces van het creëren van een GPT in ChatGPT

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Blog
  • Bericht reacties:0 Reacties

Het is fascinerend hoe ChatGPT de wereld heeft veroverd sinds zijn lancering vorig jaar. Maar een van de grootste uitdagingen voor gebruikers was het onvermogen om de chatbot echt te personaliseren voor hun specifieke behoeften.

OpenAI heeft eerder dit jaar ‘Aangepaste instructies’ geïntroduceerd, wat hielp, maar slechts tot op zekere hoogte. Het was niet geschikt voor verschillende gebruiksscenario’s zonder herhaaldelijke aanpassingen van de instructies. Het voelde als een oneindige lus van handmatige instructies voor elke nieuwe toepassing.

Maar dat behoort nu tot het verleden! In de grootste update sinds de introductie van ChatGPT Plugins, brengt OpenAI GPT’s naar het platform. Deze GPT’s zijn op maat gemaakte ChatGPT-agenten die kunnen worden ingezet voor gespecialiseerde gebruiksscenario’s. Dit opent een hele nieuwe wereld van mogelijkheden voor gebruikers, waardoor ze de chatervaring naar nieuwe hoogten kunnen tillen.

Begrijp wat GPT’s zijn en hoe ze werken GPT in ChatGPT

Het aanpassen van GPT’s is een op maat gemaakte benadering van het standaard ChatGPT-model. Dit maakt het mogelijk om het te finetunen voor specifieke taken, voorkeuren en gebruiksscenario’s, of dat nu op het werk, thuis of gerelateerd aan specifieke hobby’s of interesses is. De veelzijdigheid van deze aangepaste GPT’s biedt ondersteuning bij een scala aan activiteiten, zoals het aanleren van nieuwe vaardigheden, onderwijzen, ontwerpen en zelfs het behandelen van gespecialiseerde, kennisgerelateerde vragen.

Een van de grootste voordelen is het gebruiksgemak; het maken van uw eigen GPT vereist geen programmeerkennis. Bovendien kunnen gebruikers deze GPT’s verrijken met extra kennis door documenten te uploaden. Bijkomend kunnen GPT’s functionaliteiten bevatten zoals het browsen op internet, het genereren van DALL-E-afbeeldingen en zelfs een code-interpreter.

Voor gebruikers met kennis van codering bestaat de mogelijkheid om het gedrag van de GPT verder te verbeteren door API’s te gebruiken om deze te verbinden met externe gegevens of diensten.

Daarnaast is het delen van uw GPT’s met anderen mogelijk; binnenkort lanceert OpenAI een GPT-winkel waar andere gebruikers jouw creaties kunnen ontdekken. Een interessante ontwikkeling is dat OpenAI van plan is om makers te belonen (hoewel details op dit moment nog onbekend zijn) op basis van hoe vaak hun GPT’s worden gebruikt. Ook bedrijven kunnen GPT’s ontwikkelen voor intern gebruik en distributie.

Stap voor stap handleiding voor het creëren van een GPTin ChatGPT

Het maken van een eigen GPT lijkt misschien een complexe taak, maar met de ChatGPT-builder wordt het een gestroomlijnde ervaring. Volg deze eenvoudige stappen om jouw eigen GPT te creëren:

Begin op chatgpt.com/create of gebruik de ‘Verkennen’-knop in de zijbalk als je al bekend bent met ChatGPT.

Eenmaal in de ChatGPT-builder zie je twee belangrijke panelen: het linkerdeel om te bouwen en het rechterdeel dat een voorbeeld toont van jouw aangepaste GPT terwijl je deze ontwikkelt. Dit geeft je de mogelijkheid om het eerst te testen voordat je het volledig implementeert. In het linkerpaneel zijn er twee tabbladen: ‘Maken’ en ‘Configureren’.

Het ‘Maken’-tabblad stelt je in staat om conversaties met de GPT-builder te voeren in gewone taal, waarbij je aangeeft wat je wilt bereiken. Hier begint de aanpassing van de GPT op basis van jouw input.

Je kunt direct naar het ‘Configureren’-tabblad gaan als je al een concreet idee hebt over wat je wilt maken en zelf de instructies wilt formuleren. Hier heb je de vrijheid om gedetailleerde instructies toe te voegen.

Voor de meeste gebruikers begint het proces met het ‘Maken’-tabblad en worden vervolgens aanpassingen gedaan in het ‘Configureren’-gedeelte. Hier passen we de GPT aan op basis van jouw behoeften en voorkeuren.

De kracht van deze aanpak ligt in het feit dat je niet veel technische details hoeft te kennen. De GPT-builder begeleidt je door vragen te stellen over jouw visie voor de GPT. Zelfs als je weinig kennis hebt over hoe een aangepaste GPT zou moeten functioneren, kan je er toch een maken met minimale input. De GPT-builder past het gedrag van de GPT aan op basis van jouw informatie.

Stel, je wilt een GPT maken voor persoonlijk gebruik, specifiek om conclusies en metabeschrijvingen voor blogposts te genereren. Dat is de input die je aan de builder zou verstrekken.

Na het invoeren van deze informatie begint de GPT-builder met het configureren van de initiële GPT. Het krijgt een naam en zelfs een profielfoto. Je kan ze behouden als ze passend zijn, of je kan vragen om nieuwe te genereren. Ook kan je de GPT een eigen naam geven.

gpt in chatgpt

Vervolgens zal de builder verdere vragen stellen over het gedrag van de GPT. Wat is zijn hoofddoel, waar moet de focus liggen, hoe moet het reageren in situaties waarin het niet genoeg informatie heeft, wat te doen bij taken die buiten zijn hoofdgebied vallen, gewenste toon, gewenste persoonlijkheid, enz.

De vragen variëren, maar je hebt ook de ruimte om extra instructies toe te voegen indien nodig.

Een informele GPT vereist mogelijk minder gedragsconfiguratie, maar voor professioneel gebruik is dit van belang. Je hoeft echter alleen in gewone taal te schrijven; de GPT-builder past dit aan op een passende manier voor de GPT.

Na deze uitwisseling van informatie is de initiële configuratie voltooid en kan je de GPT testen in het rechterdeelvenster.

Op het ‘Configureren’-tabblad krijg je een overzicht van de volledige configuratie. Hier kan je de profielfoto, GPT-naam, beschrijving, instructies en gespreksstarters bekijken en bewerken naar wens.

Je kan ook kennis, vaardigheden en acties toevoegen. Uploade documenten om de GPT extra kennis te geven; hoewel ChatGPT al veel kennis heeft, kan extra informatie handig zijn voor specifieke taken. Klik op ‘Kennis’ en upload de documenten.

gpt in chatgpt

Hoewel de GPT-builder automatisch de benodigde vaardigheden toevoegt, kan je deze handmatig aanpassen door de juiste opties te selecteren.

Met de optie ‘Acties toevoegen’ kan je API’s koppelen aan externe services, waarbij je details geeft over eindpunten, parameters en hoe het model deze moet gebruiken. Dit voegt extra functionaliteit toe aan de GPT. Je kan ook acties importeren vanuit een OpenAI Schema.

Je kan op ‘Voorbeelden’ klikken en een selecteren in het keuzemenu. Hiermee kan je zien hoe je acties aan jouw GPT toevoegt.

Momenteel kan je slechts één API toevoegen, maar je kan een actie verwijderen en een nieuwe toevoegen.

Nadat de initiële configuratie is voltooid, kan je de GPT testen in het rechterdeelvenster. Als verdere verfijningen nodig zijn, kan je doorgaan met de builder om aanpassingen te maken of handmatig wijzigingen aanbrengen in het ‘Configureren’-gedeelte.

Klik ten slotte op ‘Opslaan’ in de rechterbovenhoek.

Kies voor wie je de GPT wilt publiceren: ‘Alleen ik’, ‘Alleen mensen met een link’ of ‘Openbaar’.

Wanneer je de GPT deelt, wordt deze weergegeven met de GPT-naam en jouw naam. Klik op ‘Bewerken’ om aanpassingen te maken in jouw ontwikkelaarsprofiel.

Je kan ervoor kiezen om je naam niet te delen (dit kan echter niet worden bewerkt) of je kan een website toevoegen (die je eerst moet verifiëren bij OpenAI om weer te geven).

Bevestig de publicatie en jouw GPT is live.

Na het opslaan kan je de GPT in ChatGPT openen via het linkermenu op chat.openai.com.

Op elk moment kan je terugkeren om aanpassingen te maken door naar het ‘Verkennen’-tabblad te gaan en op ‘Bewerken’ te klikken naast jouw GPT..

gpt in chatgpt

ChatGPT Open AI Online ist eine wegweisende Plattform, die es den Nutzern ermöglicht, Chatbots auf der Grundlage von GPTs (Generative Pre-trained Transformer) zu erstellen. Diese Plattform bietet eine leistungsstarke Möglichkeit, Agenten für spezialisierte Aufgaben und Wissensbereiche anzupassen, was ein lang ersehnter Wunsch der Nutzergemeinschaft ist. Die Idee hinter ChatGPT liegt in der Einfachheit: Nutzer können durch einfaches Chatten mit dem GPT Builder, der das Herzstück von ChatGPT darstellt, individuelle Agenten erschaffen, die ihren spezifischen Anforderungen entsprechen. Dieser Prozess ermöglicht es jedem, Agenten zu entwickeln, die genau auf ihre Bedürfnisse zugeschnitten sind, und diese dann mit anderen zu teilen. Durch diese kollaborative Herangehensweise entsteht eine vielfältige Landschaft an Agenten, die ein breites Spektrum an Aufgaben bewältigen können und somit die Möglichkeiten der KI-gestützten Unterstützung für die Nutzer erweitern. ChatGPT Open AI Online revolutioniert die Interaktion mit Chatbots, indem es einen einfachen, aber kraftvollen Ansatz bietet, um personalisierte Agenten zu erstellen und die Vielfalt des Wissensaustauschs zu fördern.

Zie hier meer:Ontdek de Functionaliteit van ChatGPT Plug-ins

Geef een reactie