Je bekijkt nu Apple zou een bestuurszetel voor OpenAI kunnen krijgen als onderdeel van een nieuwe deal – rapport
OpenAI vs Apple

Apple zou een bestuurszetel voor OpenAI kunnen krijgen als onderdeel van een nieuwe deal – rapport

Het nieuwe Apple-OpenAI-partnerschap is geen financiële regeling – althans voorlopig niet

Vishwam Sankaran
Woensdag 03 juli 2024 06:02 BST

Apple zal naar verluidt een zetel krijgen in het bestuur van ChatGPT-bedrijf OpenAI als onderdeel van een historische deal die vorige maand werd aangekondigd.

Apple’s voormalige marketingchef en hoofd van de App Store, Phil Schiller, werd gekozen als vertegenwoordiger voor het OpenAI-bestuur, zo meldde Bloomberg.

De heer Schiller heeft tot nu toe geen enkele bestuursvergadering bijgewoond en de nieuwe regeling zou enige tijd later dit jaar kunnen ingaan.

Als onderdeel van de deal zou hij naar verluidt als waarnemer de bestuursvergaderingen mogen bijwonen, maar zal hij niet kunnen stemmen of als directeur kunnen optreden.

Dit zou Apple helpen meer te leren over de interne werking van OpenAI en kunstmatige intelligentie te integreren in zijn apparaten en functies zoals Siri.

De nieuwste stap komt nadat Apple eerder in juni een grote deal tekende, waardoor de ChatGPT AI-chatbot van OpenAI naar al zijn apparaten zou worden gebracht.

Apple is van mening dat AI-modellen die zijn opgeleid om experts op specifieke gebieden te zijn, in de toekomst waarschijnlijk vaker zullen voorkomen.

“We wilden met het beste beginnen, en we denken dat ChatGPT van OpenAI en hun nieuwe 4o-model de beste keuze vertegenwoordigen voor onze gebruikers van vandaag”, zei Craig Federighi, senior vice-president software engineering van de technologiegigant vorige maand.

“We denken dat mensen uiteindelijk misschien een voorkeur zullen hebben voor bepaalde modellen die ze willen gebruiken – misschien een die geweldig is voor creatief schrijven, of een die ze verkiezen voor coderen, en dus willen we gebruikers in staat stellen het model uiteindelijk te gebruiken van hun keuze”, zei Federighi.

De OpenAI-integratie maakt deel uit van de algemene AI-strategie van Apple, inclusief het aanscherpen van de eigen interne kunstmatige intelligentie-functies die het Apple Intelligence noemt.

Dit zou nieuwe AI-functies omvatten, zoals functies om artikelen en meldingen samen te vatten, manieren om aangepaste emoji’s en afbeeldingen te maken, evenals tools om spraakmemo’s te transcriberen.

Apple-chef Tim Cook zei dat de stappen van het bedrijf om AI te integreren “de kracht van generatieve modellen zouden combineren met persoonlijke context om intelligentie te leveren die ongelooflijk nuttig en relevant is voor gebruikers”.

Hoewel Apple naar verluidt nog niet van plan is om geld te verdienen met deze deal, zou de technologiegigant wel een korting kunnen krijgen op de ChatGPT-abonnementen die via zijn platforms worden afgesloten.

OpenAI zou daarentegen meer toegang krijgen tot honderden miljoenen potentiële Apple-gebruikers. Microsoft had vorig jaar ook een soortgelijke deal gesloten om als niet-stemgerechtigde waarnemer in het bestuur van OpenAI te zetelen.

wij evalueren

Volgens recente rapporten zou Apple een bestuurszetel bij OpenAI kunnen bemachtigen als onderdeel van een nieuwe deal tussen de twee technologiegiganten. Deze mogelijke samenwerking zou de banden tussen Apple en de vooraanstaande AI-ontwikkelaar verder versterken en nieuwe kansen creëren voor integratie van geavanceerde kunstmatige intelligentie in Apple’s producten en diensten. De bestuurszetel zou Apple niet alleen meer directe invloed geven op de strategische richting van OpenAI, maar ook een unieke positie bieden om te profiteren van de nieuwste innovaties op het gebied van AI-technologie. Deze deal onderstreept het groeiende belang van AI voor grote techbedrijven en kan aanzienlijke gevolgen hebben voor de toekomst van beide ondernemingen.

Informatiebronnen worden geciteerd en geëvalueerd

Independent

Geef een reactie