Je bekijkt nu OpenAI test een door ChatGPT aangedreven zoekmachine die kan concurreren met Google
SearchGPT

OpenAI test een door ChatGPT aangedreven zoekmachine die kan concurreren met Google

apnews.com Bijgewerkt om 03:28 uur, 26/7/2024, 26 juli 2024

SAN FRANCISCO (AP) – OpenAI test een door ChatGPT aangedreven zoekmachine die het kunstmatige-intelligentiebedrijf in directe concurrentie zou kunnen brengen met zoekgigant Google en de stroom internetverkeer zou kunnen beïnvloeden op zoek naar nieuws en andere actuele informatie.

Het in San Francisco gevestigde OpenAI zei donderdag dat het een preview van de SearchGPT-functie uitbrengt om feedback te krijgen van een kleine groep gebruikers en uitgevers.

Google heeft zijn zoekmachine in mei op zijn kop gezet, doordat door AI gegenereerde schriftelijke samenvattingen nu vaak bovenaan de zoekresultaten verschijnen. De samenvattingen zijn bedoeld om de zoekopdracht van een gebruiker snel te beantwoorden, zodat deze niet noodzakelijkerwijs op een link hoeft te klikken en een andere website moet bezoeken voor meer informatie.

De make-over van Google kwam na een jaar testen met een kleine groep gebruikers, maar resulteerde nog steeds in fouten die de risico’s aantoonden van het overlaten van de zoektocht naar informatie aan AI-chatbots.

De nauwe zakenpartner van OpenAI, Microsoft, test ook AI-samenvattingen op zijn Bing-zoekmachine.

Associated Press en OpenAI hebben een licentie- en technologieovereenkomst die OpenAI toegang geeft tot een deel van de tekstarchieven van AP.

Table of Contents

onze mening

Klinkt als een spannende ontwikkeling! Als OpenAI een zoekmachine lanceert die ChatGPT ondersteunt, zou dit zeker een unieke benadering van online zoeken kunnen bieden. Hier volgen enkele manieren waarop dergelijke zoekmachines kunnen verschillen van traditionele zoekmachines zoals Google
OpenAI heeft officieel een directe uitdaging aan Google gelanceerd op het slagveld van zoekmachines, een veld dat Google al tientallen jaren domineert. SearchGPT, een AI-zoekmachine met een vergelijkbaar werkingsmechanisme als startup Perplexity, maar met een belangrijk verschil: OpenAI heeft rechtstreeks getekend met grote persbureaus over de hele wereld. Dit zorgt ervoor dat hun zoekresultaten alleen informatie uit officiële nieuwsbronnen weerspiegelen in plaats van het hele internet zoals Google of Perplexity.
Dit is een strategische keuze gebaseerd op de huidige mogelijkheden van AI LLM, die nog geen nauwkeurig onderscheid kan maken tussen betrouwbare en onbetrouwbare nieuwsbronnen bij het ophalen van gegevens van het hele internet, zoals traditionele zoekmachines zoals Google, Bing of Baidu. Hoewel niet kan worden bevestigd dat deze optie betere zoekresultaten zal opleveren dan de manier waarop Google AI Gemini in hun zoekmachine implementeert, is er meer tijd nodig om de effectiviteit ervan te verifiëren.
OpenAI wordt een geduchte concurrent van Google, met superieure technologie en het vermogen om flexibel te veranderen om belangrijke markten aan te vallen. Ze zijn niet bang om zich te richten op de momenten waarop Google op het punt staat nieuwe producten te introduceren, wat grote druk en een reële bedreiging voor deze technologiegigant creëert.
Momenteel kunt u uw account alleen registreren op de wachtlijst om de SearchGPT-functies te ervaren. Hoe denk jij dat zo’n zoekmachine zou passen in de huidige markt?

Artikelen worden geciteerd en er wordt naar verwezen

Apnews, FILE – The OpenAI logo appears on a mobile phone in front of a computer screen with random binary data, March 9, 2023

Authors

  • Veda Veltrop

    Veda Veltrop is een invloedrijke leider in de technologie-industrie en de huidige COO van ChatGPTOpenAI.nl. Met haar strategisch inzicht en passie voor innovatie heeft ze een essentiële rol gespeeld in de groei en ontwikkeling van het bedrijf.

    Bekijk Berichten

Geef een reactie